Wie ben ik?

Zo’n 8 jaar geleden stond ik op een kruispunt. Wat wil ik eigenlijk met mijn leven? De rode draad die steeds terug komt is het delen van kennis en coaching. Zoekende naar wat is interessant en wat past bij mij past. Ik ben me gaan verdiepen in voeding en viel van de ene verbazing in de andere. Voeding als medicijn voor je lichaam, hier wil ik meer over weten. Ik ben de opleiding voedingsdeskundige en gewichtsconsulente gaan volgen. Daarnaast diverse workshops over hormonen en voeding. Wist jij dat vrouwen per maand meer hormonale schommelingen doormaken, dan mannen in hun hele leven?


De overgang klopt bij mij inmiddels aan de deur, belt regelmatig aan en sluipt langzaam naar binnen. Symptomen die ik niet kan negeren.

Tja, vanaf je veertigste gaat het bergafwaarts met je geheugen, je haardos, je spierkracht, je hormonen, je concentratievermogen en je stofwisseling. Kortom als vrouw moeten we zowel op onze gezondheid als vitaliteit inleveren. Echt alles wordt minder, op 1 ding na; die lovehandles, zwembandjes of muffintops. Dat vet is ook uit balans, maar dan op weg naar meer!

Wendy_Website

Menstruatieklachten zijn mij ook niet onbekend. Thuis weten ze precies hoe laat het is, bitchy me!
Stemmingswisselingen, gespannen borsten, krampen, vocht vast houden, vreetbuien, hoofdpijn, weinig energie….. maar sinds ik mijn voeding heb aangepast zijn de klachten aanzienlijk verminderd. De pakjes en zakjes gingen de deur uit. Het gezin is proefkonijn geworden van mijn kookkunsten. Ik als wannabe keukenprinsesje moet nog veel leren. Zelf een sausje maken, werken met kruiden, biologische groente en fruit, recepten gemaakt waarvan ik niet wist dat die ingredienten bestonden. Laat staan hoe je het klaar maakt. Het mooie van alles is dat iedereen in het gezin zich fitter is gaan voelen en allemaal enkele kilo’s lichter. Er valt dus voor iedereen op het gebied van voeding grote winst te behalen qua gezondheid. Mijn wens is om mijn kennis met jullie te delen en je te coachen naar een gezonde leefstijl.

In maart 2020 heb ik mijn diploma hormoonspecialiste ontvangen bij Care for Women. Meer informatie is te vinden op https://www.careforwomen-eindhoven-west.nl/

Close Menu